Våra fruktlådor

Våra fruktlådor innehåller fräscha standardfrukter med en viss säsongsvariation.

Fruktlådorna finns i 4 och 6kg både kravodlat eller icke kravodlat och passar bra att fylla på företagets fruktkorg med. Leverans av frukten sker i första hand måndagar eftersom man vill ha fräsch frukt i sin fruktkorg. För att meddela sitt intresse av frukt för att fylla på fruktkorgen med ring eller mejla oss.

Äpple (Malus Domestica)

Äpplen innehåller mycket järn, vilket är bra för avgiftning av kroppens celler, och för att få ut syre i kroppen från lungorna.  Biter man av en bit av äpplet och låter det stå, blir äpplet brunt. Detta beror på att järnet i äpplet oxiderar i kontakt med syre

Källa: Hälsosidorna

Päron (Pyrus Communis)

Päron innehåller pektin, som sänker blodsockret. Päronet sänker även kolesterolnivån och rensar kroppen från giftämnen.

Källa: Hälsosidorna

Banan (Ensete ventricosum)

Bananen innehåller vitamin B6, kalium och magnesium. Bananen har enligt folkmedicinen en läkande effekt mot mag-tarmsjukdomar

Källa: Grön Gastronomi

Kiwi (Actinidia deliciosa)

Kiwifrukten kallas även för kinesiskt krusbär, och innehåller mycket C vitamin, men även A- och E-vitamin. C vitamin underlättar järnupptagningen i magen. A vitamin är bra för ögonen och E vitamin förebygger förkalkningar och blodproppar.

Källa: Grön Gastronomi

Apelsin (Citrus Sinensis)

Apelsiner innehåller väldigt mycket C-vitamin, och en apelsin fyller hela dagsbehovet av C vitamin.

Källa: Hälsosidorna

Vindruvor

Vindruvor innehåller mycket antioxidanter, vilket är bra för hjärtat, och man behöver inte ta omvägen via vinet för att dra fördel av vindruvornas positiva egenskaper.

Källa: Grön Gastronom