Kaffe från Cafitesse

Mer än bara gott kaffe!

Färskbryggt kaffe, kopp för kopp med en sammetslen smakkänsla!

 

Färska kaffebönor rostas med omsorg och mals direkt för maximal smak. Rosteriet maler och bygger kaffet, nio gånger starkare än en espresso. Ditt kaffe färskbryggs sedan kopp för kopp!

Slutet kaffesystem som säkerställer optimal hygien!

 

Rosteriet brygger och förpackar kaffet i en och sluten utrustning. Dessutom bygger maskinen på en unik metod som säkertäller optimal hygien, är helt fri från kaffesump och kräver minimal underhållning och rengöring.

Hållbar för både dig och planeten!


Cafitesse-kaffet produceras med 100 % grön el från vindkraft. Den blöta kaffesumpen från produktionen omvandlas till biogas som värmer upp ångpannorna i rosteriet. Därefter förbränns den torkade kaffesumpen för att generera energi som motsvarar cirka 2 000 hushålls årliga energiförbrukning.

 

Gevalia kafferosteri

 

  • Vi erbjuder certifierade bönor från UTZ, KRAV och EU-lövet. 
  • Vi rostar, maler och brygger vårt Cafitesse-kaffe på ett traditionellt sätt och maximerar avkastningen från varje böna för att använda resurserna effektivt.
  • Vi använder våra vattenflöden för att maximera vår energieffektivitet. Varmt vatten värmer upp vårt kalla vatten, och vi använder kallt vatten för att kyla varmt vatten.
  • Cafitesse-kaffet produceras med 100 % grön el från vindkraft.
  • Den blöta kaffesumpen från produktionen omvandlas till biogas som värmer upp ångpannorna i rosteriet.  Den torkade kaffesumpen förbränns för att generera energi i fabriken.

 

Förpackning

 

En förpackning Cafitesse kan servera ~400 koppar kaffe*. Det behövs 4 förpackningar kaffebönor för att brygga samma antal koppar. Att få fler koppar från ett enda paket betyder att transporten också blir effektivare. Vi kan göra många fler koppar kaffe från en lastbil med flytande kaffe än från en lastbil med kaffebönor. En kylbil lastad med Cafitesse-förpackningar motsvarar 3,8 lastbilar med kaffebönor.

 

*Baserat på en snittkopp på 125ml

 

Avfall

 

Eftersom vårt kaffe bryggs vid rosteriet stannar kaffesumpen där för att producera energi för rostningsprocessen och behöver inte samlas in hos våra kunder. Vi eliminerar behovet av ett extra avfallsflöde och transport. För att jämföra producerar kaffebönor +/- 15 g kaffesump per kopp kaffe.

Vill du höra mer om Cafitesse?

Kontakta oss!

Läs mer om kaffe och maskiner från Cafitesse i foldern nedan!

Cafitesse kaffemaskiner

Cafitesse Excellence Compact

Cafitesse är ett unikt kaffekoncept som inte bara bjuder på färskbryggt, välsmakande kaffe utan som dessutom omfattar allt du kan önska dig som företagare, anställd – och kaffeälskare!

offert eller fråga

Cafitesse Excellence Touch Experience

Med Cafitesse kan du göra de mest utsökta kaffedrycker. Espresso, latte eller kanske en himmelskt god cappuccino? Maximal bekvämlighet, snabbhet och tillförlitlighet varje gång.

offert eller fråga