Tänk dig fullt kaffebarsortiment av högsta hantverksnivå i fikarummet. Där har du Gourmet, vår mest exklusiva kaffelösning.
 

Förutom perfekt bryggkaffe och espresso serverar Gourmetkonceptet krämig cappuccino, silkeslen caffè latte, äkta flat white och andra kaffedrycker som står på kaffebarens meny. Alla drycker bryggs enligt internationell baristastandard och med tempererad, färsk mjölk.

Vad innebär Gourmet?

 • JOBmeals mest exklusiva koncept.
 • Fantastiskt bryggkaffe och äkta barista-tillverkad espresso.
 • Kaffedrinkar med färsk mjölk i äkta baristaklass 
 • Kaffets smak är inställd i samarbete med kafferosteriets rostmästare/smakansvarig.
 • Passar dig som längtar hela veckan efter helgens besök på den lokala kaffebaren! Gourmetkonceptet serverar en autentisk kaffebars upplevelse på jobbet. När riktigt gott kaffe är viktigt!

Vilka maskiner har valts ut i Gourmet? 

I Gourmetkonceptet har vi valt ut maskiner som har allt. De kan skapa fantastikt bryggkaffe, perfekt espresso med crema och skumma färsk mjölk som en barista. Maskinerna har också två kvarnar så du kan ha två olika bönor i din maskin.

 

 

Franke

På gränsen till en kaffebar

Franke A600 är maskinen för alla som önskar sig en äkta kaffebarsupplevelse. Maskinen serverar kaffe, autentiska espresson och specialkaffedrycker med färsk mjölk i Baristakvalité. Maskinen gör även smakfull choklad. Maskinen är lika kraftfull som en professionell espressomaskin.

 

 

Kaffet 

 

 • Vi samarbetar med alla de stora svenska kafferosterierna för att sätta guldkant på din kaffepaus på jobbet. Till exempel Sveriges mest folkkära Gevalia, med sitt lokalrostade kaffe från Gävle och Stockholmsbaserade Arvid Nordqvist.
 • Alla kaffen vi erbjuder har optimerats för de kaffemaskiner som ingår i våra kaffekoncept. Detta arbete har gjorts tillsammans med kafferosteriernas rostmästare/ smaksensoriker och JOBmeals certifierade baristor.
 • Våra hjärtan slår hårt för miljömässiga och etiska certifieringar. Därför har vi flertalet certifierade kaffen i vårt kaffesortiment. 
 • Våra kaffen passar dina smaklökar. Vi har allt från ljusrostat till mörkrostat kaffe, fruktigt till syrligt, lent till krävt och specialkaffe från världens alla hörn.
 • De flesta av våra kaffemaskiner kan utrustas med vår unikt framtagna smakfunktion FlexTaste som ger dig möjligheten att ha ett enda kaffe i din kaffemaskin men välja upp till 15 smakvarianter av kaffet.

 

Te – vårt stora intresse

Vi på JOBmeal är 100 % te- och kaffenördar! Vi tar tedrickandet på allvar! Vi samarbetar med några av de största teproducenterna och tillsammans gör vi allt för att erbjuda riktigt gott te på jobbet! 

 • Vi har alla sorters te. Allt från svart, grönt, rött, ört, frukt, gult, vitt och matcha med flera.
 • Vi erbjuder ett te som passar just din typ av bryggning. Lösviktste, påste eller tekoncentrat.
 • Vi har ett stor utbud av miljö- och rättvisemärkt te. (KRAV-certifierat, Rainforest Alliance-certifierat, Fairtrade-certifierat och ekologiskt).

 

Te - En del av vår historia

Endast vatten dricks mer i världen än te. Med sina hundratals aromer, otaligt många varianter och sätt att avnjuta är det lätt att förtrollas av te.

Te odlas i ett 30-tal länder i världen där Kina, Indien och Kenya är de största. Varje land odlar sitt te på sitt speciella sätt där Kina värnar om den starka odlings- och förädlingshistorian som förs vidare från generation till generation medan Kenya ständigt utvecklar nya tekniker och sätt att förädla odlingskonsten. Te dricks över hela världen där man på vissa håll kopplar tedrickandet till vissa tider och tillfällen på dagen medan andra dricker te ständigt likt för andra vatten. En del länder dricker alltid sitt te varmt, med citron eller mjölk medan detta skulle vara otänkbart för andra som dricker sitt te kallt. En dryck, så många smaker på så många sätt och med så många betydelser för otroligt många människor.

Vem sköter om kaffemaskinen? 

 Alla arbetsplatser ser olika ut och därmed finns det olika behov av underhåll av kaffemaskinen. JOBmeal tar hand om den nödvändiga servicen som er kaffemaskin kräver men vi kan också besöka er arbetsplats varje dag för att fylla på kaffebönor och rengöra kaffemaskinen åt er. Om ni är många anställda och dricker många koppar kaffe varje dag kräver kaffemaskinen underhåll ofta. Om ni är få anställda kan det vara bättre att ni själva fyller på kaffebönor och rengör kaffemaskinen så tar vi hand om endast den nödvändiga servicen. 

Tillsammans diskuterar vi era servicebehov och anpassar underhållet av kaffemaskinen samt servicegraden så att den passar er!   

Tillbehören som fulländar fikapausen på jobbet!

 

Visst kommer man en bra bit på vägen med kaffeprodukter och kaffemaskin när det är dags för fikapaus. Samtidigt kan fikastunden fulländas med anpassade porslinsmuggar eller take-awaymuggar. Att använda porslin i stället för pappmuggar är både miljövänligt och stiligt. För den som är på språng är det smidigt att ta med kaffet i en take-awaymugg med lock. 

Vår egendesignade termos passar perfekt i mötesrummet, där den både fungerar som en stilig accessoar och håller kaffet varmt i upp till fyra timmar. Våra kaffemaskiner har också termosfunktion anpassad efter denna termos. 

Det finns flera anledningar till att dina medarbetare kommer uppskatta en personlig termosmugg och vattenflaska. Det säkerställer hygien och är positivt ur ett miljömässigt perspektiv. En termosmugg är smidig att ta med in på ett långt möte eller gå gående fot. En personlig vattenflaska är också ett användbart hjälpmedel som hjälper anställda att dricka mer regelbundet och mer vilket i sin tur bidrar till välmående, ökad koncentration och ökad prestation.  

Vi erbjuder även sockersticks, chokladsticks och decaffsticks samt flera varianter av mjölk och växtbaserade alternativ i portionsförpackningar som passar perfekt på arbetsplaster där ett färre antal önskar det! Den långa hållbarheten gör att dessa också passar på arbetsplatser där förbrukningen är varierande.   

Och - Det lilla extra!  

Vi har också allt annat som kanske inte är helt nödvändigt för fikastund, men som icke att förglömma absolut HÖJER den! Sverige är det enda landet i världen som inte enbart tar en rast. Vi fyller också rasten med att dricka en kopp kaffe, och dessutom lever vi efter ett unikt myntat begrepp- Fika! Begreppet Fika innebär så mycket mer än bara drycken i handen. Fika för många är fylld med konditoribitar, sju sorters kakor, porlande eller stilla dryck, med smak eller utan, sötad, eller ej. Vi har allt det som man vilja fylla begreppet fika med.

Gourmet

Begära en offert eller fråga efter mer information.

Se fler koncept här