Prioriterar du gott bryggkaffe på jobbet?​

Fika är vårt enklaste koncept där fokus ligger på det svarta kaffet.

Med kaffekonceptet Fika får du avnjuta riktigt gott kaffe på jobbet via kvalitetskaffe från svenska kafferosterier. Smaken på kaffet hantverksoptimeras av JOBmeals kaffesensoriker tillsammans med rosteriernas kaffeexperter så att kaffet smakar precis på det sätt rostmästaren tänkt. I Fikakonceptet ingår allt från kaffemaskin, smakgaranti och kontroll, leverans av kaffe och övriga produkter för en perfekt fikarast på jobbet till en regelbunden service av din kaffemaskin. Givetvis ingår även kaffedrycker som cappuccino, caffè latte och smakrik choklad.

Vad innebär konceptet Fika?

  • Fokus på det svarta kaffet.
  • Vår enklaste kaffelösning för arbetsplatsen.
  • Bryggkaffets smak är skapad i samarbete med kafferosteriets rostmästare/ smakansvarig.
  • Fikakonceptet erbjuder även specialkaffedrycker så som cappuccino eller caffè Latte. 
  • Kaffelösningen passar där det finns en vanlig kaffebryggare på jobbet som går varm och få som tar ansvar för bryggning och rengöring.

Den perfekta koppen svart kaffe

För att ge dig och dina kollegor den bästa kaffeupplevelsen jobbar vi med ett brett urval av kaffesorter. För att uppnå ett perfekt resultat är det avgörande att bönornas rostning, malning och bryggmetod är noga anpassade till varandra. Vår passion och expertis ligger i att ta fram det bästa ur den rostade kaffebönan och våra kaffesensoriker optimerar receptur och inställningar för att erbjuda smak och styrka som uppfyller alla dina önskemål.

Cafitesse

Fantastiskt kaffe, unik upplevelse, hög bekvämlighet och bra affärssinne
Cafitesse-kaffe bryggs från noga utvalda, blandade och rostade färska kaffebönor, omsorgsfullt hanterade av våra kaffeexperter. Bönorna mals sedan direkt för att maximera arom och smak, och ger en enastående kopp kaffe varje gång.

FlexTaste

En unik funktion som ger möjligheten att välja hur kaffet skall upplevas samt styrkan på upplevelsen. Ett kaffe, tre upplevelser med upp till 15 variationer.

Med FlexTaste i kaffemaskinen finner de flesta kaffenjutare en smakvariant som passar just dem. FlexTaste ger även möjlighet att förändra sin kopp kaffe efter tid och humör, Mjukt på morgonen, Original under dagen och Fylligt när man vill ha något extra märkbart i koppen.

Rekommenderade produkter i koncept Fika:Vilka kaffemaskiner finns att välja på i Fika? 

fikakonceptet har vi valt ut kaffemaskiner som gör ett otroligt bra svart kaffe, precis så som din goda kopp hemma- svart, varmt och utan crema, skum eller annat konstigt. Du kan välja om du vill ditt kaffe bryggt på hela bönor eller malet, valet är upp till dig!  

Spengler PSL 50 BTC
Optimalt bryggsystem för tillredning av den perfekta koppen nymalet bryggkaffe. Fokus ligger på en perfekt smakupplevelse på en svart kopp kaffe, men menyn tillhandahåller även klassiska specialkaffedrinkar såsom cappuccino, caffè latte samt choklad och tevatten.
Jetinno JL18 BTC
Det är så här kaffe ska smaka. Kombinationen av nymalda bönor, högklassigt vatten. Den perfekta bryggningen och rätt temperatur får smaken att lyfta till en högre nivå.
Cafitesse Excellence Touch Experience

Med Cafitesse kan du göra de mest utsökta kaffedrycker. Espresso, latte eller kanske en himmelskt god cappuccino? Maximal bekvämlighet, snabbhet och tillförlitlighet varje gång.

Excellence Compact Touch

Cafitesse är ett unikt kaffekoncept som inte bara bjuder på färskbryggt, välsmakande kaffe utan som dessutom omfattar allt du kan önska dig som företagare, anställd – och kaffeälskare!

Våra andra kaffekoncept


Barista

Vårt kaffekoncept Barista tar smaken av Italien till jobbet, med både bryggkaffe och espresso i toppklass.

Gourmet

Tänk dig fullt kaffebarsortiment på högsta hantverksnivå i fikarummet. Där har du Gourmet, vårt mest exklusiva kaffekoncept.

Green Line

Miljövänlig, miljöbesparande och ansvarsfullt kaffedrinkande på jobbet. Fantastisk smak, energigivande kaffepauser och en lycklig planet.

Fika

Begära en offert eller fråga efter mer information.

Fika
Cafitesse

Kaffe av högsta kvalitet. Kaffet bryggs direkt i fabriken och är nio gånger starkare än espresso. I våra unika maskiner färskbryggs sedan det koncentrerade kaffet igen till ett sammetslent och välsmakande kaffe.

Gevalia

Mer än ett varumärke – det är äkta kaffekärlek.

Gevalia är tradition och hantverk, kaffepassion från Gävle och Världen, från mellanrost till espresso, personligt och globalt, business and pleasure. 

Beyond certification

Vi tycker att en hållbar framtid och en sund värld handlar om mer än certifiering. Det är därför vi kallar vårt hållbarhetsarbete för Beyond Certification.

Vi tar ansvar – bortom certifiering

Som en del av JDE Peet's ingår JOBmeal i ett omfattande hållbarhetsarbete som drivs på global nivå. Hela vårt företag drivs av vår passion för kaffe, vår respekt för miljön och omsorg om människor. För när allt kommer omkring står vi tillsammans, på samma grund. Och det är därför vi kallar vårat hållbarhetsprogram Common Grounds.

 

Kaffet 

  • Vi samarbetar med alla de stora svenska kafferosterierna för att sätta guldkant på din kaffepaus på jobbet. Till exempel Sveriges mest folkkära Gevalia, med sitt lokalrostade kaffe från Gävle och Stockholmsbaserade Arvid Nordqvist.
  • Alla kaffen vi erbjuder har optimerats för de kaffemaskiner som ingår i våra kaffekoncept. Detta arbete har gjorts tillsammans med kafferosteriernas rostmästare/ smaksensoriker och JOBmeals certifierade baristor.
  • Våra hjärtan slår hårt för miljömässiga och etiska certifieringar. Därför har vi flertalet certifierade kaffen i vårt kaffesortiment. 
  • Våra kaffen passar dina smaklökar. Vi har allt från ljusrostat till mörkrostat kaffe, fruktigt till syrligt, lent till krävt och specialkaffe från världens alla hörn.
  • De flesta av våra kaffemaskiner kan utrustas med vår unikt framtagna smakfunktion FlexTaste som ger dig möjligheten att ha ett enda kaffe i din kaffemaskin men välja upp till 15 smakvarianter av kaffet.

 

Vem sköter om kaffemaskinen? 

Alla arbetsplatser ser olika ut och därmed finns det olika behov av underhåll av kaffemaskinen. JOBmeal tar hand om den nödvändiga servicen som er kaffemaskin kräver men vi kan också besöka er arbetsplats varje dag för att fylla på kaffebönor och rengöra kaffemaskinen åt er. Om ni är många anställda och dricker många koppar kaffe varje dag kräver kaffemaskinen underhåll ofta. Om ni är få anställda kan det vara bättre att ni själva fyller på kaffebönor och rengör kaffemaskinen så tar vi hand om endast den nödvändiga servicen. 

Tillsammans diskuterar vi era servicebehov och anpassar underhållet av kaffemaskinen samt servicegraden så att den passar er!   

Tillbehören som fulländar fikapausen på jobbet!

Visst kommer man en bra bit på vägen med kaffeprodukter och kaffemaskin när det är dags för fikapaus. Samtidigt kan fikastunden fulländas med anpassade porslinsmuggar eller take-awaymuggar. Att använda porslin i stället för pappmuggar är både miljövänligt och stiligt. För den som är på språng är det smidigt att ta med kaffet i en take-awaymugg med lock. 

Vår egendesignade termos passar perfekt i mötesrummet, där den både fungerar som en stilig accessoar och håller kaffet varmt i upp till fyra timmar. Våra kaffemaskiner har också termosfunktion anpassad efter denna termos. 

Det finns flera anledningar till att dina medarbetare kommer uppskatta en personlig termosmugg och vattenflaska. Det säkerställer hygien och är positivt ur ett miljömässigt perspektiv. En termosmugg är smidig att ta med in på ett långt möte eller gå gående fot. En personlig vattenflaska är också ett användbart hjälpmedel som hjälper anställda att dricka mer regelbundet och mer vilket i sin tur bidrar till välmående, ökad koncentration och ökad prestation.  

Vi erbjuder även sockersticks, chokladsticks och decaffsticks samt flera varianter av mjölk och växtbaserade alternativ i portionsförpackningar som passar perfekt på arbetsplaster där ett färre antal önskar det! Den långa hållbarheten gör att dessa också passar på arbetsplatser där förbrukningen är varierande.   

Kaffe på jobbet

Kaffe är livsnerven på många arbetsplatser, och vi på JOBmeal förstår vikten av att erbjuda högkvalitativt kaffe för att hålla produktiviteten på topp. Med ett brett utbud av högkvalitativa kaffemaskiner och tillbehör, har vi någonting som passar alla. Oavsett om du föredrar en klassisk bryggkaffe, en krämig cappuccino eller en kraftfull espresso, har vi rätt maskin för dig.

Vårt engagerade team är här för att göra kaffepausen till en fröjd. Från att hjälpa dig att välja den perfekta maskinen till att erbjuda support och service, strävar vi efter att skapa en sömlös och njutbar upplevelse för dig och ditt team.