Miljövänligt kaffe på jobbet med fantastisk smak!

Green Line-konceptet erbjuder nästan nya kaffemaskiner, helt renoverade efter kort användning. Med utbytta delar och uppdaterad programvara garanterar vi att din kaffemaskin serverar högkvalitativt kaffe under många år framöver. Bättre och mer miljövänligt kaffe på jobbet är en mänsklig rättighet, och det är precis vad vi strävar efter med vårt Green Line-koncept. Perfekt för dig som vill njuta av gott kaffe samtidigt som du tar hänsyn till planeten.

Vad innebär Green Line? 

  • En kopp kaffe ur Green line släpper ut upp till 28% mindre koldioxid.
  • Nästan ny kaffemaskin - Med ”nästan ny” menas att kaffemaskinen är totalrenoverad efter en kortare tids användning.
  • Slitage, bryggdelar och hela vattensystemet byts ut. Kaffemaskinen uppgraderas med senaste mjukvaran och gås igenom noggrant av våra kaffeexperter. 

Gott schysst kaffe

Väljer du vårt mest hållbara kaffekoncept så är det naturligt att välja ett kaffe från Gevalia Good Origin. Ett medvetet val som bjuder på en omtänksam kaffeupplevelse. Men tro inte att Gevalia Good origins vänliga format betyder snäll kaffesmak. Med recept från våra kaffeexperter erbjuder vi ett kaffe med smakfulla toner som får dig att vilja återvända till upplevelsen om och om igen

Vi tar ansvar – bortom certifiering

Som en del av JDE Peet's ingår JOBmeal i ett omfattande hållbarhetsarbete som drivs på global nivå. Hela vårt företag drivs av vår passion för kaffe, vår respekt för miljön och omsorg om människor. För när allt kommer omkring står vi tillsammans, på samma grund. Och det är därför vi kallar vårat hållbarhetsprogram Common Grounds.

 

Rekommenderade produkter i koncept Green Line:
Vilka maskiner har valts ut i Green Line?

I vårt Green Line koncept använder vi nästan nya kaffemaskiner - Med ”nästan ny” menas att kaffemaskinen är totalrenoverad efter en kortare tids användning. Detta innebär att samtliga maskiner går att få som Green Line.

Excellence Compact Touch

Cafitesse är ett unikt kaffekoncept som inte bara bjuder på färskbryggt, välsmakande kaffe utan som dessutom omfattar allt du kan önska dig som företagare, anställd – och kaffeälskare!

Cafitesse Excellence Touch Experience

Med Cafitesse kan du göra de mest utsökta kaffedrycker. Espresso, latte eller kanske en himmelskt god cappuccino? Maximal bekvämlighet, snabbhet och tillförlitlighet varje gång.

Spengler Custom Line
Optimalt bryggsystem för tillredning av den perfekta koppen nymalet bryggkaffe. Fokus ligger på en perfekt smakupplevelse på en svart kopp kaffe, men menyn tillhandahåller även klassiska specialkaffedrinkar såsom cappuccino, caffè latte samt choklad och tevatten.
Spengler PSL 50 BTC
Optimalt bryggsystem för tillredning av den perfekta koppen nymalet bryggkaffe. Fokus ligger på en perfekt smakupplevelse på en svart kopp kaffe, men menyn tillhandahåller även klassiska specialkaffedrinkar såsom cappuccino, caffè latte samt choklad och tevatten.

Våra andra kaffekoncept


Fika

Prioriterar du gott bryggkaffe för att förbättra trivseln på jobbet bör du titta närmare på vårt kaffekoncept Fika.

Barista

Vårt kaffekoncept Barista tar smaken av Italien till jobbet, med både bryggkaffe och espresso i toppklass.

Gourmet

Tänk dig fullt kaffebarsortiment på högsta hantverksnivå i fikarummet. Där har du Gourmet, vårt mest exklusiva kaffekoncept.

Green Line

Begära en offert eller fråga efter mer information.

Green Line logga
Gevalia

Mer än ett varumärke – det är äkta kaffekärlek.

Gevalia är tradition och hantverk, kaffepassion från Gävle och Världen, från mellanrost till espresso, personligt och globalt, business and pleasure. 

Beyond certification

Vi tycker att en hållbar framtid och en sund värld handlar om mer än certifiering. Det är därför vi kallar vårt hållbarhetsarbete för Beyond Certification.

Cafitesse

Kaffe av högsta kvalitet. Kaffet bryggs direkt i fabriken och är nio gånger starkare än espresso. I våra unika maskiner färskbryggs sedan det koncentrerade kaffet igen till ett sammetslent och välsmakande kaffe.

Varför välja en Green Line-maskin? 

 

Fördelen med att välja en Green Line kaffemaskin är inte bara att du tar ett stort steg för miljön, du får också en kaffemaskin som är så gott som ny och det bästa är att du kan välja samtliga kaffemaskiner i vår portfölj! Den enda skillnaden, i jämförelse med en helt ny maskin, är att ni förbrukar mindre koldioxid, för varje kopp ni dricker, och dessutom är ni med och bidrar till ett ansvarsfullt kaffedrickande!

Ni får också en snygg maskin med marknadsmaterial och diplom som påvisar vad ni faktiskt har bidragit till en grönare planet genom att välja denna gröna kaffemaskin.

En ytterligare fördel är att ni samtdigt deltar i vår hållbarhetsresa, där vi klimatkompenserar för vår verksamhet!

Kan det bli grönare?  

Vårt Gröna Kaffe 

 

  • Våra hjärtan slår hårt för miljömässiga och etiska certifieringar. Därför har vi ett stort utbud av certifierade kaffen i vårt kaffesortiment.
  • Vi arbetar med certifierade produkter som både stödjer både ekologisk odling och sociala aspekter. Ekologiskt- och rättvisemärkt kaffe bidrar till att vi kan dricka kaffe med gott samvete- både för oss själva, våra medmänniskor och miljön.
  • Vi samarbetar med alla de stora svenska kafferosterierna för att sätta guldkant på din kaffepaus på jobbet. Till exempel Sveriges mest folkkära Gevalia, med sitt lokalrostade kaffe från Gävle och Stockholmsbaserade Arvid Nordqvist. 
  • Alla kaffen vi erbjuder har optimerats för de kaffemaskiner som ingår i våra kaffekoncept. Detta arbete har gjorts tillsammans med kafferosteriernas rostmästare/ smaksensoriker och JOBmeals certifierade baristor.
  • Våra kaffen passar dina smaklökar. Vi har allt från ljusrostat till mörkrostat kaffe, fruktigt till syrligt, lent till krävt och specialkaffe från världens alla hörn.
  • De flesta av våra kaffemaskiner kan utrustas med vår unikt framtagna smakfunktion FlexTaste som ger dig möjligheten att ha ett enda kaffe i din kaffemaskin men välja upp till 15 smakvarianter av kaffet.