Miljövänlig, miljöbesparande och ansvarsfullt kaffedrickande på jobbet. Fantastisk smak, energigivande kaffepauser och en lycklig planet.
 

Green Line-konceptet innehåller nästan nya kaffemaskiner. En Green Line kaffemaskin är helt renoverad​ efter en kort tids användning. Slitage, bryggdelar​ och hela vattensystemet byts ut.​​ Kaffemaskinen är uppgraderad med den senaste​ programvara och granskas noggrant av vår​ Kaffeexperter. Kaffemaskinen serverar nu riktigt ​bra kaffe under många år framöver. Bättre, grönare kaffe på jobbet är en mänsklig rättighet, tycker vi, hoppas du håller med!

 

Green Line-konceptet passar dig som vill ha en perfekt balans mellan riktigt gott kaffe på jobbet som smakar gott både för dig och planeten. 

Vad innebär Green Line? 

 • En kopp kaffe ur Green line släpper ut upp till 28% mindre koldioxid.
 • Nästan ny kaffemaskin - Med ”nästan ny” menas att kaffemaskinen är totalrenoverad efter en kortare tids användning.
 • Slitage, bryggdelar och hela vattensystemet byts ut. Kaffemaskinen uppgraderas med senaste mjukvaran och gås igenom noggrant av våra kaffeexperter. 

Varför välja en Green Line-maskin? 

 

Fördelen med att välja en Green Line kaffemaskin är inte bara att du tar ett stort steg för miljön, du får också en kaffemaskin som är så gott som ny och det bästa är att du kan välja samtliga kaffemaskiner i vår portfölj! Den enda skillnaden, i jämförelse med en helt ny maskin, är att ni förbrukar mindre koldioxid, för varje kopp ni dricker, och dessutom är ni med och bidrar till ett ansvarsfullt kaffedrickande! 

 

Ni får också en snygg maskin med marknadsmaterial och diplom som påvisar vad ni faktiskt har bidragit till en grönare planet genom att välja denna gröna kaffemaskin.

 

En ytterligare fördel är att ni samtdigt deltar i vår hållbarhetsresa, där vi klimatkompenserar för vår verksamhet!

 

Kan det bli grönare?  

 

Vårt Gröna Kaffe 

 

 • Våra hjärtan slår hårt för miljömässiga och etiska certifieringar. Därför har vi ett stort utbud av certifierade kaffen i vårt kaffesortiment.
 • Vi arbetar med certifierade produkter som både stödjer både ekologisk odling och sociala aspekter. Ekologiskt- och rättvisemärkt kaffe bidrar till att vi kan dricka kaffe med gott samvete- både för oss själva, våra medmänniskor och miljön.
 • Vi samarbetar med alla de stora svenska kafferosterierna för att sätta guldkant på din kaffepaus på jobbet. Till exempel Sveriges mest folkkära Gevalia, med sitt lokalrostade kaffe från Gävle och Stockholmsbaserade Arvid Nordqvist. 
 • Alla kaffen vi erbjuder har optimerats för de kaffemaskiner som ingår i våra kaffekoncept. Detta arbete har gjorts tillsammans med kafferosteriernas rostmästare/ smaksensoriker och JOBmeals certifierade baristor.
 • Våra kaffen passar dina smaklökar. Vi har allt från ljusrostat till mörkrostat kaffe, fruktigt till syrligt, lent till krävt och specialkaffe från världens alla hörn.
 • De flesta av våra kaffemaskiner kan utrustas med vår unikt framtagna smakfunktion FlexTaste som ger dig möjligheten att ha ett enda kaffe i din kaffemaskin men välja upp till 15 smakvarianter av kaffet.

Te – vårt stora intresse 

Vi på JOBmeal är 100 % te- och kaffenördar! Vi tar tedrickandet på allvar! Vi samarbetar med några av de största teproducenterna och tillsammans gör vi allt för att erbjuda riktigt gott te på jobbet!  

 • Vi har ett stor utbud av miljö- och rättvisemärkt te (KRAV, Rainforest Alliance, Fairtrade och ekologiskt).
 • Vi arbetar med certifierade produkter som både stödjer både ekologisk odling och sociala aspekter. 
 • Genom att välja ekologiska och rättvisemärkta teer och tepåsar säkerställer du att framställningen av teet har utförts under goda förhållanden, för både planeten, odlarna och dig.
 • Vi har alla sorters te. Allt från svart, grönt, rött, ört, frukt, gult, vitt och matcha med flera.
 • Vi erbjuder ett te som passar just din typ av bryggning. Lösviktste, påste eller tekoncentrat. 

 

Te - En del av vår historia!

Endast vatten dricks mer i världen än te. Med sina hundratals aromer, otaligt många varianter och sätt att avnjuta är det lätt att förtrollas av te.

Te odlas i ett 30-tal länder i världen där Kina, Indien och Kenya är de största. Varje land odlar sitt te på sitt speciella sätt där Kina värnar om den starka odlings- och förädlingshistorian som förs vidare från generation till generation medan Kenya ständigt utvecklar nya tekniker och sätt att förädla odlingskonsten. Te dricks över hela världen där man på vissa håll kopplar tedrickandet till vissa tider och tillfällen på dagen medan andra dricker te ständigt likt för andra vatten. En del länder dricker alltid sitt te varmt, med citron eller mjölk medan detta skulle vara otänkbart för andra som dricker sitt te kallt. En dryck, så många smaker på så många sätt och med så många betydelser för otroligt många människor.

Vem sköter om kaffemaskinen? 

 Alla arbetsplatser ser olika ut och därmed finns det olika behov av underhåll av kaffemaskinen. JOBmeal tar hand om den nödvändiga servicen som er kaffemaskin kräver men vi kan också besöka er arbetsplats varje dag för att fylla på kaffebönor och rengöra kaffemaskinen åt er. Om ni är många anställda och dricker många koppar kaffe varje dag kräver kaffemaskinen underhåll ofta. Om ni är få anställda kan det vara bättre att ni själva fyller på kaffebönor och rengör kaffemaskinen så tar vi hand om endast den nödvändiga servicen. 

Tillsammans diskuterar vi era servicebehov och anpassar underhållet av kaffemaskinen samt servicegraden så att den passar er!   

Tillbehören som fulländar fikapausen på jobbet!

 

Visst kommer man en bra bit på vägen med kaffeprodukter och kaffemaskin när det är dags för fikapaus. Samtidigt kan fikastunden fulländas med anpassade porslinsmuggar eller take-awaymuggar. Att använda porslin i stället för pappmuggar är både miljövänligt och stiligt. För den som är på språng är det smidigt att ta med kaffet i en take-awaymugg med lock. 

Vår egendesignade termos passar perfekt i mötesrummet, där den både fungerar som en stilig accessoar och håller kaffet varmt i upp till fyra timmar. Våra kaffemaskiner har också termosfunktion anpassad efter denna termos. 

Det finns flera anledningar till att dina medarbetare kommer uppskatta en personlig termosmugg och vattenflaska. Det säkerställer hygien och är positivt ur ett miljömässigt perspektiv. En termosmugg är smidig att ta med in på ett långt möte eller gå gående fot. En personlig vattenflaska är också ett användbart hjälpmedel som hjälper anställda att dricka mer regelbundet och mer vilket i sin tur bidrar till välmående, ökad koncentration och ökad prestation.  

Vi erbjuder även sockersticks, chokladsticks och decaffsticks samt flera varianter av mjölk och växtbaserade alternativ i portionsförpackningar som passar perfekt på arbetsplaster där ett färre antal önskar det! Den långa hållbarheten gör att dessa också passar på arbetsplatser där förbrukningen är varierande.   

Och - Det lilla extra!  

Vi har också allt annat som kanske inte är helt nödvändigt för fikastund, men som icke att förglömma absolut HÖJER den! Sverige är det enda landet i världen som inte enbart tar en rast. Vi fyller också rasten med att dricka en kopp kaffe, och dessutom lever vi efter ett unikt myntat begrepp- Fika! Begreppet Fika innebär så mycket mer än bara drycken i handen. Fika för många är fylld med konditoribitar, sju sorters kakor, porlande eller stilla dryck, med smak eller utan, sötad, eller ej. Vi har allt det som man vilja fylla begreppet fika med.

Green Line

Begära en offert eller fråga efter mer information.

Se fler koncept här