Prioriterar du gott bryggkaffe på jobbet bör du titta närmare på vår kaffelösning Fika! 

 

Fika är vårt enklaste koncept där fokus ligger på det svarta kaffet. 

Med kaffekonceptet Fika får du avnjuta riktigt gott kaffe på jobbet via kvalitetskaffe från svenska kafferosterier. Smaken på kaffet hantverksoptimeras av JOBmeals kaffesensoriker tillsammans med rosteriernas kaffeexperter så att kaffet smakar precis på det sätt rostmästaren tänkt. Fikakonceptet tänker även på de som älskar te på jobbet med sitt teoptimerade varmvatten som alltid serverar rent vatten, i rätt temperatur för ditt te. I Fikakonceptet ingår allt från kaffemaskin, smakgaranti och kontroll, leverans av kaffe och övriga produkter för en perfekt fikarast på jobbet till en regelbunden service av din kaffemaskin. Givetvis ingår även kaffedrycker som cappuccino, caffè latte och smakrik choklad. 

 

Konceptet passar den som vill ha en riktigt god svart kopp bryggkaffe, med eller utan mjölk, som handen i handsken!

Vad innebär Fika?

 • Fokus på det svarta kaffet.
 • Vår enklaste kaffelösning för arbetsplatsen.
 • Bryggkaffets smak är skapad i samarbete med kafferosteriets rostmästare/ smakansvarig.
 • Fikakonceptet erbjuder även specialkaffedrycker så som cappuccino eller caffè Latte. 
 • Kaffelösningen passar där det finns en vanlig kaffebryggare på jobbet som går varm och få som tar ansvar för bryggning och rengöring.

 

Vilka kaffemaskiner finns att välja på i Fika? 

I fikakonceptet har vi valt ut kaffemaskiner som gör ett otroligt bra svart kaffe, precis så som din goda kopp hemma- svart, varmt och utan crema, skum eller annat konstigt. Du kan välja om du vill ditt kaffe bryggt på hela bönor eller malet, valet är upp till dig!  

 

Cafitesse Excellence

Ett unikt system med både hög kapacitet och högkvalitativt kaffe (upp till 700 koppar per timme!).

Excellence Touch har ett brett utbud av kaffedrycker såsom svart kaffe, krämig cappuccino, espresso, latte macchiato.

 

Spengler PSL

En perfekt fika på jobbet

Färskmalet och färskbryggt för varje kopp kaffe. Kaffet bryggs på ett korrekt sätt, vilket betyder att kaffet serveras utan något skum på toppen av kaffet, precis som kaffet du dricker hemma.

Spengler PSL har ett optimalt bryggsystem för tillredning av den perfekta koppen nymalet bryggkaffe. Mycket fokus på den svarta koppen, men det finns även specialkaffe så som cappuccino, caffè latte, choklad och tevatten.

Kaffemaskinen är dessutom perfekt inför möten med dess funktion för bryggning i kaffetermos!

 

Wittenborg 95

Färskbryggt svart kaffe i kopp eller kanna

En kaffemaskin som levererar färskbryggt kaffe och espressobaserade drycker från hela kaffebönor eller malet kaffe.  

 

Jetinno JL18 BTC

En perfekt kopp kaffe

Det är så här kaffe ska smaka. Kombinationen av nymalda bönor, högklassigt vatten. Den perfekta bryggningen och rätt temperatur får smaken att lyfta till en högre nivå.

 

Gör ditt Fikakoncept Grönt!

Fantastiskt bryggkaffe på ett energioptimerat sätt!

Som en ny del i våra konceptval erbjuder vi möjligheten att grön-ifiera ditt fikakoncept. 

 

Det innebär att du kan njuta av hållbara fikastunder som ger:

- Upp till 20% lägre energianvändning
- Upp till 15% lägre CO2-utsläpp

 

Kaffet 

 

 • Vi samarbetar med alla de stora svenska kafferosterierna för att sätta guldkant på din kaffepaus på jobbet. Till exempel Sveriges mest folkkära Gevalia, med sitt lokalrostade kaffe från Gävle och Stockholmsbaserade Arvid Nordqvist.
 • Alla kaffen vi erbjuder har optimerats för de kaffemaskiner som ingår i våra kaffekoncept. Detta arbete har gjorts tillsammans med kafferosteriernas rostmästare/ smaksensoriker och JOBmeals certifierade baristor.
 • Våra hjärtan slår hårt för miljömässiga och etiska certifieringar. Därför har vi flertalet certifierade kaffen i vårt kaffesortiment. 
 • Våra kaffen passar dina smaklökar. Vi har allt från ljusrostat till mörkrostat kaffe, fruktigt till syrligt, lent till krävt och specialkaffe från världens alla hörn.
 • De flesta av våra kaffemaskiner kan utrustas med vår unikt framtagna smakfunktion FlexTaste som ger dig möjligheten att ha ett enda kaffe i din kaffemaskin men välja upp till 15 smakvarianter av kaffet.

 

Te – vårt stora intresse

Vi på JOBmeal är 100 % te- och kaffenördar! Vi tar tedrickandet på allvar! Vi samarbetar med några av de största teproducenterna och tillsammans gör vi allt för att erbjuda riktigt gott te på jobbet! 

 • Vi har alla sorters te. Allt från svart, grönt, rött, ört, frukt, gult och vitt till matcha och ännu mer.
 • Vi erbjuder ett te som passar just din typ av bryggning. Lösviktste, påste eller tekoncentrat.
 • Vi har ett stor utbud av miljö- och rättvisemärkt te. (KRAV-certifierat, Rainforest Alliance-certifierat, Fairtrade-certifierat och ekologiskt).

 

Te - En del av vår historia

Endast vatten dricks mer i världen än te. Med sina hundratals aromer, otaligt många varianter och sätt att avnjuta är det lätt att förtrollas av te.

Te odlas i ett 30-tal länder i världen där Kina, Indien och Kenya är de största. Varje land odlar sitt te på sitt speciella sätt där Kina värnar om den starka odlings- och förädlingshistorian som förs vidare från generation till generation medan Kenya ständigt utvecklar nya tekniker och sätt att förädla odlingskonsten. Te dricks över hela världen där man på vissa håll kopplar tedrickandet till vissa tider och tillfällen på dagen medan andra dricker te ständigt likt för andra vatten. En del länder dricker alltid sitt te varmt, med citron eller mjölk medan detta skulle vara otänkbart för andra som dricker sitt te kallt. En dryck, så många smaker på så många sätt och med så många betydelser för otroligt många människor.

Vem sköter om kaffemaskinen? 

 Alla arbetsplatser ser olika ut och därmed finns det olika behov av underhåll av kaffemaskinen. JOBmeal tar hand om den nödvändiga servicen som er kaffemaskin kräver men vi kan också besöka er arbetsplats varje dag för att fylla på kaffebönor och rengöra kaffemaskinen åt er. Om ni är många anställda och dricker många koppar kaffe varje dag kräver kaffemaskinen underhåll ofta. Om ni är få anställda kan det vara bättre att ni själva fyller på kaffebönor och rengör kaffemaskinen så tar vi hand om endast den nödvändiga servicen. 

Tillsammans diskuterar vi era servicebehov och anpassar underhållet av kaffemaskinen samt servicegraden så att den passar er!   

Tillbehören som fulländar fikapausen på jobbet!

 

Visst kommer man en bra bit på vägen med kaffeprodukter och kaffemaskin när det är dags för fikapaus. Samtidigt kan fikastunden fulländas med anpassade porslinsmuggar eller take-awaymuggar. Att använda porslin i stället för pappmuggar är både miljövänligt och stiligt. För den som är på språng är det smidigt att ta med kaffet i en take-awaymugg med lock. 

Vår egendesignade termos passar perfekt i mötesrummet, där den både fungerar som en stilig accessoar och håller kaffet varmt i upp till fyra timmar. Våra kaffemaskiner har också termosfunktion anpassad efter denna termos. 

Det finns flera anledningar till att dina medarbetare kommer uppskatta en personlig termosmugg och vattenflaska. Det säkerställer hygien och är positivt ur ett miljömässigt perspektiv. En termosmugg är smidig att ta med in på ett långt möte eller gå gående fot. En personlig vattenflaska är också ett användbart hjälpmedel som hjälper anställda att dricka mer regelbundet och mer vilket i sin tur bidrar till välmående, ökad koncentration och ökad prestation.  

Vi erbjuder även sockersticks, chokladsticks och decaffsticks samt flera varianter av mjölk och växtbaserade alternativ i portionsförpackningar som passar perfekt på arbetsplaster där ett färre antal önskar det! Den långa hållbarheten gör att dessa också passar på arbetsplatser där förbrukningen är varierande.   

Och - Det lilla extra!  

Vi har också allt annat som kanske inte är helt nödvändigt för fikastund, men som icke att förglömma absolut HÖJER den! Sverige är det enda landet i världen som inte enbart tar en rast. Vi fyller också rasten med att dricka en kopp kaffe, och dessutom lever vi efter ett unikt myntat begrepp- Fika! Begreppet Fika innebär så mycket mer än bara drycken i handen. Fika för många är fylld med konditoribitar, sju sorters kakor, porlande eller stilla dryck, med smak eller utan, sötad, eller ej. Vi har allt det som man vilja fylla begreppet fika med.


Fika

Begära en offert eller fråga efter mer information.

Se fler koncept här